Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Myter

Er bigfoot en realitet?

Kan det virkelig tenkes at det finnes avskyelige snømenn på Jorden?

Skal man tro de stadig tilbakevendende rapportene, lever det rundt omkring i verden ikke bare én, men flere former for menneskeaper i øde fjellstrøk og dype skoger. Fellestrekket er at de er store, fulle av hår og går oppreist. Ingen av disse skapningenes eksistens er godtatt av vitenskapen, men ikke desto mindre er det ikke noe biologisk i veien for at disse dyrene virkelig eksisterer. Etter flere århundrers vitenskapelige ekspedisjoner og undersøkelser kunne man trodd at Jordens natur og dyreliv var kjent til minste detalj, men slik er det slett ikke. Daglig oppdager man nye dyrearter. De aller fleste er små, men det blir også funnet større dyr, blant annet hjort og aper. I Sentral-Afrika ble det nylig fotografert en ukjent ape som forskerne tror kan være en stor sjimpanseart. Og etter tidligere fossilfunn vet man at det tidligere levde aper i Sørøst-Asia som var større enn dagens gorillaer, og man kan ikke utelukke at noen av dyrene har overlevd til i dag i for eksempel fjellstrøkene i Himalaya-området. I Kina og Russland har man lett vitenskapelig etter ukjente aper. Men det er tankevekkende at det likevel aldri er funnet verken knokler eller kadavere.

Les også:

Sykdommer

Professor: Koronavirus redder flere liv enn det tar

3 minutter
Sykdommer

Koronavirus LIVE-blogg: Få overblikket her

31 minutter
Teleskop

Forsker vil gjøre jorda til et kjempeteleskop

8 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul