Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Adferd

Hvorfor snakker noen høyt med seg selv?

Er det unormalt å snakke høyt med seg selv?

Alle mennesker har en indre stemme, og det kan lett skje at det settes lyd på den. Det skjer typisk når man er alene og helt avslappet eller på annen måte har stengt omverdenen ute. Det kan for eksempel være mens man går en lang tur i dype tanker, eller når man arbeider svært konsentrert. Kanskje bidrar det til å få klarhet i tankene, eller så slipper lydene rett og slett ut fordi man har slakket av på kontrollen med taleimpulsen. Barn, som jo ikke er bundet av sosiale normer, snakker ofte høyt med seg selv, og det kan være en vane som noen tar med seg inn i voksenlivet. Hvorfor noen er mer tilbøyelige til å snakke høyt med seg selv enn andre, er det ingen som vet, men det er uansett svært vanlig og kan ikke sammenliknes med når for eksempel schizofrene snakker høyt med seg selv. Det skyldes nemlig at de hører stemmer. Så selv om det høres ut som om de snakker med seg selv, opplever de det som en dialog.

Les også:

Folkeslag

Derfor forlot mayaene Tikal

3 minutter
Adferd

Skrekkfilm kan skremme livet av deg

11 minutter
myth 3 pain
Adferd

Myte: "Menn er mer pysete"

1 minutt

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul