Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvor oppsto langfingertegnet?

Mange viser langfingeren når de er forbannet. Hvor kommer det fra?

Shutterstock

Det er ikke noe nytt at vi prøver å fornærme noen eller viser at vi er rasende ved å vise frem en stiv langfinger. Tegnet er faktisk over 2000 år gammelt og var velkjent for oldtidens romere som omtalte langfingeren som den skamløse fingeren.

Romernes uttrykk for det vi i dag kaller å vise fingeren, var digitus impudicus. Mye tyder på at den provoserende fingeren ble grundig skjult i middelalderen da den katolske kirken og de konservative verdiene var enerådende. Men den stive fingeren overlevde, og tegnet kom sannsynligvis til USA med italienske immigranter.

Tegnet ble første gang dokumentert i USA i 1886 da baseballaget Boston Beaneaters ble fotografert sammen med motstanderne, New York Giants. Der viste nemlig en Boston-spiller langfingeren til kameraet.

Les også:

Adferd

Krysse fingre: Hvorfor krysser vi fingrene?

1 minutt
Adferd

Derfor snuser du på fingrene dine

3 minutter
Woman laughing
Adferd

Hvorfor ler vi egentlig?

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul