Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Photo by Ryoji Iwata on Unsplash
Kultur - Adferd

Hvor mange skritt tar vi hver dag?

Er det noen gang blitt undersøkt hvor mange skritt mennesker tar om dagen i gjennomsnitt?

Både japanske og amerikanske forskere har forsøkt seg på å montere skrittellere på folk for å kartlegge hvor mye de går. Catrine Tudor-Locke ved Arizona State University har for eksempel kommet frem til at amerikanske menn i gjennomsnitt går 7192 skritt om dagen, mens kvinnene er nede på 5210 skritt.

Man tror imidlertid at tallene er litt høyere i Europa, der det er mye vanligere at folk spaserer til daglig. Ikke overraskende viser Ca-trine Tudor-Lockes undersøkelse også at overvektige beveger seg mindre, på samme måte som de fleste tar flere skritt på hverdager enn i helgen. Denne og andre undersøkelser har for øvrig ført til at man i USA har satt fokus på bevegelse og til at man nå anbefaler alle å gå minst 10 000 skritt om dagen. Ser man nærmere på barna, blir bildet helt tydelig. Jo mindre barna er, desto flere skritt tar de.

Både for mindre og større barn gjelder det dessuten at guttene går – eller løper – mer enn jentene. Legger man sammen alle skrittene, blir det en del i løpet av året. Ifølge det britiske Office for National Statistics går vi i gjennomsnitt 305 km i året – eller det som tilsvarer syv maratonløp. I et helt liv blir det til 18 440 km eller ca. halvveis rundt Jorden.

Les også:

Sykdommer

Spanskesyken og korona: Her er det de avgjørende forskjellene

13 minutter
Medisinsk teknologi

GODE NYHETER I EN KRISETID: Universell influensavaksine kan være på vei

2 minutter
Insekter

Verdens sterkeste dyr lever av lort

3 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul