Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Adferd

Er menn mer morderiske enn kvinner?

Når vi hører om mord, er de nesten bestandig begått av menn. Hvordan kan det ha seg?

Noen atferdsforskere mener at grunnen er å finne i de dypeste delene av menneskets psyke som en levning fra den tiden da menneskene var aper og levde i flokk. Hvis en slik art skal overleve, er det ofte nødvendig at hannene er større, sterkere og mer aggressive enn hunnene. Men etter hvert som samfunnet blir mer sivilisert, er denne atferden ikke lenger så ønskverdig. Instinktene finnes imidlertid fremdeles, og det betyr at menn lettere blir forbrytere og kanskje mordere – ganske enkelt fordi de har et høyere aggresjonsnivå fra naturens side. Nesten 10 prosent av alle mord blir riktignok begått av kvinner, men kvinnene myrder ofte på en langt mindre brutal og blodig måte. Derfor blir sakene mindre omtalt i mediene, noe som kan gi et skjevt bilde av tingenes tilstand.

Les også:

Overlevelse

Naturens kjemper går amok

2 minutter
Matvarer

Trikset som gjør dårlig vin god

4 minutter
Sex

INTIMSONEN: Få vitenskapens 7 råd til bedre sex

12 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul