Du er en adrenalinjunkie

Du er energisk og har generelt vanskelig for å slappe av. Det er ikke noe galt i å stå på, men det er best for kroppen om du tar det med ro innimellom.

Lytt til kroppens signaler

Der er ikke noe galt i å stå på og ha mange jern i ilden, men det bør ikke være slik hele tiden.

Når du har det veldig travelt og tempoet er høyt, pumpes stresshormoner rundt i kroppen, og det er skadelig i det lange løp. Du risikerer en permanent stresstilstand som du ikke kan bli kvitt, selv om du prøver å slappe av.

Derfor er det viktig at du lytter til kroppens signaler og legger deg når du er trøtt i stedet for å ty til enda en kopp kaffe.

Velg dine kamper

En gang imellom er det viktig å kjempe for sin sak og forsøke å overtale andre til å se tingene som du selv gjør.

Men noen ganger kan man spare seg selv – og ikke minst andre – for en masse problemer ved å bøye av og akseptere at man er uenige.

Hver gang du hisser deg opp, setter du kroppen i alarmberedskap, som det kan ta lang tid å komme ut av. Hvis du velger dine kamper med omhu, kan du spare på kruttet til det virkelig er bruk for det, og da vil du sannsynligvis også ha større overskudd fordi kroppen din har hatt muligheten til å lade opp litt.

Hvis du har problemer med å roe ned armer og temperament, burde du kanskje prøve å oppsøke miljøer der man tar det med ro – f.eks. en sjakklubb eller en fluefiskeforening. For hvis alle de menneskene du omgir deg med har et like høyt tempo som deg selv, er det ikke lett å slappe av.

Legg om vanene og unngå stress

Ved å endre vanene dine kan du hjelpe deg selv til å unngå stress.

Prøv f.eks. å begynne på oppgavene dine i god tid og sett eventuelt en fiktiv tidsfrist for deg selv noen dager før oppgaven skal være ferdig.

Da har du en tidsfrist å forholde deg til, men hvis du ikke rekker den, behøver du ikke å ligge søvnløs – for du har jo allikevel et par dager å gå på.

Nyt stillheten

Du kan også prøve å meditere slik at du kommer deg ned på jorden, og hvis det er for mye for deg, så slå i hvert fall av fjernsynet og musikken en gang imellom og nyt stillheten mens du bare ser ut av vinduet.