Silverback Films/Altitude FIlms
Sir David Attenborough foran en ødelagt murstensmur med grafitti

Attenborough viser klodens tilstand – og løsningene

I en ny dokumentar på Netflix retter sir David Attenborough sitt hittil hardeste angrep mot planetens hodeløse klimakurs. Fra enden av sin egen livsbane stikker det aldrende ikonet imidlertid også en håpefull kurs for framtiden.

«Mennesket har invadert verden.»

Den verdensberømte filmskaperen og naturformidleren sir David Attenborough legger ikke fingrene imellom i sin nye klimadokumentar på Netflix, A Life on Our Planet.

Dokumentaren har premiere søndag 4. oktober. Det er den 93 år gamle Attenboroughs siste advarsel til menneskeheten: Klokken tikker, og vi må handle NÅ for å redde planeten vår fra kaos og massedød.

Se den dramatiske traileren for Attenboroughs nye dokumentar:

I en rekke tilbakeblikk speiler Attenborough livet med jordens mangfoldige skapninger i en tid da den globale oppvarmingen akselerer, og det biologisk mangfoldet er på randen av kollaps.

Den retrospektive stilen er dramatisk og følelsesladd, som vi kjenner Attenborough fra BBC-suksessene Planet Earth og The Blue Planet, men denne gang er tilnærmingen mer personlig og politisk.

Den britiske veteranen nøyer seg ikke med å beskrive klodens tilstand, han stikker også ut retningen for hvordan vi, og framtidige generasjoner, skal løse klimakrisen og dermed redde oss selv som art.

«Hvis det er bare en flik av håp, har vi et ansvar for å gjøre noe med det», uttaler Attenborough – og det er det han forsøker i dokumentaren.

Lær mer om klodens tilstand – og framtidens løsninger

I Attenboroughs ånd har vi satt sammen to temaer – ett om klodens faretruende klimakurs og ett om framtidens grønne muligheter:

Så la deg ikke overvelde og slå ut. En hær av vitenskapsfolk kjemper nå for å knekke koden for en grønnere framtid – og som sir Attenborough ville si:

«Vi er et unikt sted i historien vår. Aldri før har vi hatt en så klar bevissthet om hva vi gjør ved planeten, og aldri før har vi hatt så mye makt til å gjøre noe med det.»