Getty Images

3 overraskende konsekvenser av global oppvarming

Temperaturen stiger og stiger på jordkloden, og varmen kan gjøre det umulig for deg både å fylle bensin, fly på sommerferie – og oppholde deg i golfstatene.

1 Fuktig varme er livsfarlig

© Getty Images

I landene rundt Persiabukta har stigende temperaturer, kombinert med høy luftfuktighet, begynt å skape store problemer i storbyer som Doha, Dubai og Abu Dhabi.

Når svette fordamper fra huden, tar den med seg varme, men høy luftfuktighet gjør den prosessen umulig. Hvis ikke huden kan holdes under 35 grader, vil kroppens kjernetemperatur begynne å stige.

I 2015 publiserte forskere fra MIT og Loyola University i USA en studie som viste at temperaturene i området kan nå dette livsfarlige nivået i løpet av dette århundret.

2 Bensin fordamper på vei til tanken

© Alamy/All Over

I januar 2013 var det så varmt i den australske byen Oodnadatta at bensinstasjonene måtte stenge salget. Bensinen fordampet før den kom ned i tanken på bilene.

>> Går varmen deg til hodet? Dra på arktisk ekspedisjon til Svalbard!

Bilistene måtte vente til natten eller morgenen før de igjen kunne fylle bensin.

Varm luft tvinger passasjerer ut av flyet

© Shutterstock

Varme på flyplassen kan tvinge fly til å bli på bakken eller til å snu og finne et annet sted å lande.

Varm luft er tynnere enn kald luft og gir mindre oppdrift. Når temperaturen kommer over 40 grader, kan pilotene bli tvunget til å gjøre flyet lettere ved å sette av enten bagasje eller passasjerer.

I juni 2013 ble 15 passasjerer satt av på London City Airport på grunn av for høy varme.