Viktig aminosyre kan være nøkkelen til et lengre liv
Et molekyl som allerede finnes naturlig i kroppen vår og i visse matvarer, forlenger levealderen hos mus og gjør aper sunnere. Nå oppfordrer forskere til tester på mennesker.

I takt med at vi eldes, skjer det blant annet en opphopning av celler som er ute av stand til å dele seg. Nå håper forskere at deler av prosessen kan bremses ved hjelp av en spesiell aminosyre.
Vi eldes alle sammen – det er en uunngåelig del av livet.
Allerede fra du er omkring 18 år gammel, strever produksjonen av nye celler i kroppen mer og mer med å holde følge, noe som betyr at organene dine sakte svekkes.
Derfor jobber forskere over hele verden for å hjelpe kroppen i kappløpet med tiden slik at vi kan fortsette å være sunne og friske lenger og kanskje til og med leve lenger.
Nå har forskere ved blant annet Harry Perkins-instituttet og Columbia-universitetet, begge i USA, kanskje gjort en viktig oppdagelse.
I en studie utgitt i Science beskriver de hvordan tilførselen av en bestemt aminosyre, som allerede finnes naturlig i kroppen vår og i visse matvarer, kan forsinke aldringen hos mus, aper og ormer og til og med forlenge levealderen hos middelaldrende mus med opp mot tolv prosent.