Valg av dusj avhenger av størrelse på baderom og dine faktiske behov – her finner du rett dusj for deg

Dusjkabinett Noro Ocean C.

© Foto: bygghjemme.no

Det finnes mange forskjellige dusj på markedet. Vi dusjer for å bli rene og vi dusjer for å føle oss bra. Derfor er dusjen viktig for oss i hjemmet vårt. Men hva skal du velge da? Dusjkabinett, dusjhjørne eller dusjvegger?

En dusj begrenser vannsprut i baderom, er bra for kroppslig hygiene og har flere andre gode fordeler. Når vi endelig står i dusjen får vi litt tid for oss selv og kan nyte det varme vannet, sjampo og balsam. Men før vi kan nyte må vi velge en dusj som vi liker og gjerne vil bruke, og da finnes flere ting å ta hensyn til, blant annet funksjon, størrelse og budsjettet. For du kan være helt sikker – du vil ikke velge en dusj du fort blir lei av eller som ikke stemmer overens med baderomsdekoren. Når du dusjer rett på gulv og vegger må våtromsmembranen være hel og ordentlig lagt i samsvar med gjeldende byggeforskrifter. Hvis gulv og vegger blir skadet reduseres levetiden og det er også dyrt å reparere fukt- og muggskader.

Dusjkabinett – en god dusjløsning

Den vanligste formen for rektangulære dusjkabinetter er dusjvegger, på alle fire sider, og to av disse er enten glassdører, rette skyvedører eller slagdører (det finnes selvsagt andre dusjdører å velge mellom bortsett fra disse) som kan lukkes mens du står og dusjer slik at vannet ikke renner ut. Et dusjkabinett gir dermed god beskyttelse mot fuktighet og mugg og det er det vanligste problemet alle huseiere frykter.
Et dusjkabinett har også sklisikker bunn og det øker selvsagt sikkerheten. Det finnes dusjkabinett i flere ulike pris, størrelse og høyde, men du må ikke glemme å fortsatt prioritere sikkerheten selv om du går ned i pris og velger et billigere dusjkabinett. Husk at et dusjkabinett er en god midlertidig løsning dersom du enda ikke er helt sikker på at du har bestemt deg. I dusjkabinett kan du velge å enten ha skjult eller synlig dusjkran og du kan velge dusjkabinett med buet eller rett form.

Dusjkabinett Bathlife Betrakta 90x90 Svart Hvit.

© Foto: bygghjemme.no

Det er ganske lett å montere et dusjkabinett på egen hånd. Det er imidlertid ikke helt lett å rengjøre et dusjkabinett, og selv om vannet ikke renner ut i ditt baderom, må du til enhver tid forsikre deg om at gulvet inne i dusjkabinettet ikke blir utsatt for fuktskader og muggangrep. Hold avløpet rent og fjern hår og rusk slik at vannet kan renne bort på en trygg og riktig måte.

Dusjhjørne spar deg mye plass

De aller fleste dusjhjørner er konstruert på samme måte. Det er to glassdører som er plassert mot hverandre i et hjørne. Du kan velge skyvedører eller fastfelt.

Dusjhjørne Hafa Igloo Pro U 80x95 Klarglass.

© Foto: bygghjemme.no

Et dusjhjørne er et billigere alternativ til dusjkabinett og kan monteres på både flisgulv og dusjkar. En klar fordel, hvis du har et lite baderom med begrenset gulvplass, er at dusjdører i dusjhjørne er innfellbare og kan brettes inn når du ikke bruker dusjen. Et dusjhjørne med rette hjørner tar opp mer plass enn et dusjhjørne med buet front.
Det er ikke spesielt vanskelig å rengjøre et dusjhjørne og det store utvalget gjør at det finnes dusjhjørner som alle gir forskjellige estetiske innslag til hele badet og opplevelsen.

Dusjhjørne Bathlife Mitt Svart.

© Foto: bygghjemme.no

Dusjvegg – populært med dusjvegg av glass

Dusjvegg anbefales dersom du skal pusse opp. Husk at en dusjvegg er en langvarig løsning, ikke en midlertidig løsning, og når du valgt dine dusjvegger skal de ikke byttes ut på mange år. Du må også la noen montere veggene for deg slik at det blir gjort på riktig måte og slik at du ikke risikerer å skade deg.
Dusjvegger av glass gir et hyggelig estetisk preg og er ulike dimensjonert slik at det passer inn i ethvert baderom. Det er ikke spesielt vanskelig å rengjøre dusjvegger og det er bra for hygieniske aspekter. Dusjvegger av glass slipper også inn mer lys og det gjør det enda mer beroligende å dusje.

Dusjvegg Bathlife Profil Rett.

© Foto: bygghjemme.no

Dusjvegg Noro Frost DV Frostet Glass.

© Foto: bygghjemme.no

Dusjvegg Hafa Igloo I-Wall.

© Foto: bygghjemme.no