Slik vil du dø

Her kan du se hvordan du mest sannsynlig vil møte din død, avhengig av alder og kjønn. Det er ren, ubarmhjertig statistikk, og det kan du ikke løpe fra, akkurat som Døden selv.

Death Chart 2

Hjerte/kar-sykdommer er den helt store trusselen, særlig hvis du er kvinne og litt oppe i årene, mens yngre menn bør konsentrere seg mer om å komme trygt over gaten enn om å gå til legen.

For begge kjønn gjelder det for øvrig at kreft fører til døden for nest flest, men først for alvor når du har rundet 40 – overlever du helt til du blir 80, kan du godt begynne å bekymre deg mer for lungene og den mentale tilstanden din.

Døden er statistisk

De amerikanske helsemyndighetene, Centers for Disease Control and Prevention, som har samlet data om årsaker til død i den amerikanske befolkningen i perioden 2005 til 2014.

Det dreier seg om enorme mengder data, men analytikerne i Flowingdata har heldigvis samlet alle resultatene i EN INTERAKTIV GRAFIKK, hvor du kan søke på kjønn, alder og etnisitet.

Og det er ikke så lite alle årene med statistikk over amerikanske dødsfall avslører om livet vårt i den vestlige verden.

Hjertet og kreft dreper flest

Blant annet fremgår det klart, både for menn og kvinner, at hjerte/kar-sykdommer eller "livsstilsykdommer" er det farligste - de står for 32 prosent av alle dødsfall hos menn og 33 prosent hos kvinner.

Og statistisk stiger faren for en død forårsaket av hjerte/kar-sykdommer med alderen:

Death Circulatory Women

Klikk på bildet for stor versjon

Rett etter hjerte/kar-sykdom er kreft den primære dødsårsaken, men kreften når en topp omkring 60 år (68 for menn):

Death Cancer Men

Klikk på bildet for stor versjon

De unge dør av ulykker

For yngre personer - og særlig for yngre menn - lønner det seg ikke å spekulere altfor mye på sykdom og ulike lidelser.

I stedet bør de, spesielt mellom 15 og 35 år, bruke sine mentale evner på å se seg for, dukke ned, ta på hjelm og i det hele tatt unngå å gjøre altfor mange utrolig dumme ting.

Yngre menn møter oftest sin død som en konsekvens av ulykker - opptil 82 prosent i 20-årsalderen:

Death External Men

Klikk på bildet for stor versjon

Kvinner ser derimot ut til å bli hardere rammet på den mentale siden etter hvert som de blir eldre - og etter at de fyller 70, går det jevnt og trutt feil vei, blant annet som effekt av psykiske lidelser, alkohol- og medisinbruk.

Death Mental Women

Klikk på bildet for stor versjon

Test deg selv og døden din her