Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fortiden - Krig

Hvilken krig var kortest?

Når fant verdenshistoriens korteste krig sted, og hvem var det som utkjempet den?

Historikerne er ikke enige om dette, fordi det er vanskelig å definere hva en krig er. Likevel er det mange eksempler på at en fremmed makt angriper et annet land som straks overgir seg. En av de raskeste krigene var den tyske okkupasjonen av Danmark i 1940 da tyskerne gikk til angrep ved 4-tiden om morgenen 9. april. Omtrent kl. 6 vedtok ministrene i samråd med kongen å overlate Danmark til den tyske overmakten. På grunn av datidens kommunikasjonstempo gikk det likevel over to timer før alle militære avdelinger fikk beskjed. Enkelte kilder angir en konflikt mellom Zanzibar og England i 1896 som historiens korteste krig, da Zanzibar kapitulerte etter 38 minutter. Det var en fetter av den avdøde sultanen som på egen hånd erklærte protektoratet selvstendig, men som meget kort tid etter fikk kalde føtter.

Les også:

Krig

Auschwitz: Kjemiske analyser bekrefter bruk av giftgass

2 minutter
Krig

Hvilket slag var det blodigste?

0 minutter
Krig

Så altødeleggende er et atomangrep

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul