Selv om håkjerringa er langsom, iskald og i mange tilfeller blind, kan den bli mer enn 272 år gammel. Den høye alderen henger sammen med tilpasningen til det arktiske miljøet som har kuttet stoffskiftet ned til et absolutt minimum, slik at den unngår å slite på seg selv. Livet i Nordishavet ser også ut til å ha frosset andre funksjoner, slik at hjertet bare banker hvert tolvte sekund og den først kommer i puberteten i en alder av 100 år.
2. Nakenrotte
Under den østafrikanske savannen lever nakenrotten et bemerkelsesverdig liv. Den føler ikke smerte, kan leve uten oksygen i opptil 25 minutter, og når forskere forsøker å sprøyte inn kreftceller i en nakenrotte, klarer de ikke bli til en svulst. Det viser seg at den kan reparere celleskader fra de såkalte frie radikalene som oppstår når næringsstoffer omsettes til energi.
3. Japansk manet
Den japanske maneten Turritopsis dohrnii er i prinsippet udødelig. En fullvoksen og kjønnsmoden manet kan gå tilbake til et tidligere utviklingsstadium hvis den utsettes for stress fra miljøet, som for eksempel skader eller matmangel. Herfra kan den starte på nytt som et duggfriskt eksemplar av seg selv.