Shutterstock

Topp 5: Hvilke dyr parer seg lengst?

Mennesker har i gjennomsnitt sex i 5,4 minutter. Men mange dyr parer seg mye, mye lenger.

Mennesker er et av få pattedyr som har sex for moro skyld. Til gjengjeld kan vi ikke holde ut på langt nær like lenge som mange dyr kan.

Et gjennomsnittlig samleie mellom mennesker varer i 5,4 minutter, viser forskning. Noen dyr teller i timer og dager.

5. Pungspissmus (5-14 timer)

© Australian Museum

De langvarige paringene tapper hannene for krefter. Etter paringstiden, som varer fra noen dager til en uke, dør de av stress – totalt utslitt av det harde arbeidet.

4. Gresshopper (12-18 timer)

© Shutterstock

Græshoppehunner har mange partnere. En langvarig paring gjør at hannen kan sikre seg at det virkelig er hans sædceller som befrukter eggene.

3. Klapperslanger (opptil 24 timer)

© Shutterstock

Slangehunner har mange beilere. Når en hann kommer til, sørger han for å la paringen var så lenge som mulig, slik at rivalene gir opp og prøver lykken et annet sted.

2. Løver (i 3–4 dager)

© Shutterstock

Selv om en hunnløve er paringsvillig, er det ikke sikkert eggene er klare til befruktning. For å være på den sikre siden parer hannen seg med henne 30–50 ganger om dagen i 3–4 dager.

1. Marulke (resten av livet)

© Getty Images

Når en hann av dypvannsmarulkene møter en hunn, vokser han fast på henne. Resten av livet er han en sekk med testikler i en tilstand av konstant paring. Hvor lenge disse fiskene lever, er ikke kjent, men det er flere år.