Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter
Kobberhoved bliver ét med skovbund dækket af blade

Kan du se giftslangen?

Den er ekspert på bakholdsangrep og nesten umulig å se i de rette omgivelsene. Kan du finne kobberhodet i bladene? Eller skroll ned og få litt hjelp.

Det nordamerikanske kopperhodet er en forkledningens mester.

Slangens timeglassformede kamuflasjestriper får den til å gå nærmest helt i ett med bladene i skogbunnen. Og det bruker den 0,5-1 meter lange giftslangen effektivt når den jakter. Den ligger musestille og vente på å sette hoggtennene i mus og frosker med et overraskende hogg.

Kunne du ikke se den? Prøv her:

Hei, der er den jo.

© Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter

Det godt kamuflerte kobberhodet er en gruveslange i familie med blant annet klapperslangen og har to hulrom – gruver – forrest på hodet fylt med varmefølsomme organer.

Det gir den listige eksperten på bakholdsangrep et termisk syn, slik at den kan fange opp kroppsvarmen fra byttedyrene sine og angripe i mørke.

... Og litt nærmere:

Det østlige kobberhodet (Agkistrodon contortrix) lever i Nord-Amerika fra New York i nord til Mexico i sør og Nebraska i vest. Slangens navn stammer fra den karakteristiske hodefargen.

© Wikimedia Commons/Wilafa

Kobberhodet er giftig, men sjelden dødelig for mennesker. Heldigvis. For slangen er blant de som biter flest mennesker i hele Nord-Amerika – fordi den er veldig vanlig og trives overalt, også i forstadsområder.

Slangen leverer en blodgift som motvirker blodets evne til å koagulere og kan ødelegge vevet lokalt i bittområdet hos mennesker.

Så altså – se, men ikke røre. Selv om slangen etter sigende sender ut en litt merkelig duft ved berøring … av agurk.

Vil du ha mer fascinerende slangekunnskap og illusjoner?