Slanger

slanger

Slanger lurer etter bytte

I krypende bevegelser beveger den seg framover og angriper byttet. Biter med gifttennene eller kveler byttet ved å slynge den lange kropp rundt det. Slanger lever i hele verden, og det finnes om lag 3000 ulike slangearter. De fleste slanger er ikke giftige for mennesker, men det finnes om lag 250 arter som er det. Men hvilken slange er verdens farligste, hvor raskt kan den ta livet av mennesker og dyr – og kan slangens dødbringende gift brukes til noe nyttig? Lær mer om slanger i samlingen vår av artikler her på siden.

Verdens giftigste slanger

Det finnes et utall av giftige og farlige slanger rundt om i verden, som ved et enkelt bitt kan ta livet av et menneske. Særlig i den australske villmarken lurer de giftige reptilene, men også Afrika og Sørøst-Asia.

Kobraen har lenge vært kjent som en av de giftigste slangene fordi den kan spytte gift og treffe motstanderen på tre meters avstand. Men kobraen er ingenting i forhold til taipanslangen, som lever i Australia. Et enkelt bitt fra den inneholder nok gift til å drepe mer enn 100 mennesker. Giftet er en ekstrem kraftig nervegift som svekker nerveimpulsene, slik at nerver og muskler lammes. Ingen bitt har imidlertidført til dødsfall så langt, fordi det i Australia er gode behandlingsmuligheter.

Av andre farlige slanger kan vi nevne den brune giftslangen, blå krait og den svarte mambaen.

Giftig slange taipan

© Shutterstock
Side 1 / 2