Shutterstock

Galleri: Verdens 6 farligste haier

The International Shark Attack File (ISAF) har registrert i alt 767 haiangrep på mennesker. I galleriet ovenfor kan du se de 6 haiartene med flest menneskeliv på samvittigheten.

The International Shark Attack File – ISAF – har rapporter fra midten av 1500-tallet over hvor, når og hvilke haier som har angrepet mennesker.

Frem til 2014 er det i alt registrert rundt 2800 haiangrep – cirka 500 av dem dødelige. For en stor dels vedkommende har man ikke kunnet fastslå hvilken haiart det har dreid seg om.

Mange haiangrep blir ikke registrert

Der er imidlertid stor usikkerhet forbundet med tallene. I mange fattigere områder blir haiangrep ikke registrert. Dessuten er det tilfeller der haier har angrepet besetningen på eksempelvis et forlist skip eller et styrtet fly. I disse tilfellene har det vært noe nær umulig å registrere hvor mange personer som er blitt til haimat, og hvilke haiarter som har stått for angrepene.

Derfor er det reelle antallet haiangrep trolig mye høyere enn ISAFs statistikk viser.

Se verdens farligste haier

I galleriet ovenfor har vi samlet de 6 haiartene som har flest haiangrep på samvittigheten. Nummer 1 på listen er en gammel kjenning.

Vil du vite mer om dyr? Så les artikkelen vår om verdens farligste dyr eller verdens giftigste edderkopper.