Vaclav Silha/Barcroft/Getty Images

Naturens kjemper går amok

Normalt passer dyrerikets giganter sine egne saker og holder avstand til andre arter. Men sult, raseri eller heltemot kan tvinge de enorme kroppene til kamp.

Hissig elefant kaster plageånd gjennom lufta

Elefantens snabel består av 150 000 muskler og kan løfte 500 kilo. Det beviste en elefantmor med unger i 2016 da en bøffel gikk til angrep. Moren spiddet bøffelen med støttennene og kastet den gjennom lufta som en filledokke.

Kim Maurer/Caters News/Ritzau Scanpix & Warner Bros.

Knølhval i masseslagsmål med tigerhaier

Tigerhaier jakter normalt alene, men når større byttedyr skal nedlegges, samarbeider de. Haiene går for eksempel til angrep på knølhvaler. Til slutt er hvalen så handikappet at den synker hjelpeløst
i døden.

KOSTA STAMOULIS/NOAA NMFS PERMIT #9321489-08

Grådige løver slakter handikappet sjiraff

En sjiraff kan drepe en løve med et eneste spark. Likevel angrep to sultne løver en fullvoksen sjiraff i 2017. Sjiraffens hover var misdannede, noe som gjorde den mer ustø, og da løvene fikk hektet seg fast,
falt den i døden.

Vincent Grafhorst/Minden Pictures/Getty Images

Jaguarer biter byttet i hjernen

Jaguaren har et kraftigere bitt enn både tigeren og løven, så selv om kaimaner kan bli over dobbelt så store som jaguarer, er de ikke noen match for det sterke kattedyret. Etter en kort brytekamp punkterer jaguaren halspulsåren til motstanderen.

Suzi Eszterhas/Minden Pictures/Getty Images

Klimaendringer tvinger isbjørnen til farefull jakt

Havisen i kanadiske Hudson Bay har blitt så tynn at det er vanskelig å jakte på sel. Isbjørn har i stedet kastet seg over et mye farligere bytte: hvalrosser. Denne isbjørnen overrumpler det ett tonn tunge dyret og slår klørne i hvalrossen i god avstand til støttennene.

Paul Souders/Getty Images

Fink fanget i én meter bredt spindelvev

Med en kroppslengde på nesten fem centimeter og ti centimeter lange bein er den australske giganthjulspinneren en kjempe i edderkoppenes verden. Det én meter brede nettet er så sterkt at det kan fange små fugler. Da får edderkoppen mat i flere uker.

Debsch

Kraftig bitt knuser krokodille

En krokodille kom litt for tett på en flodhestunge, og flokken på 50 dyr gikk til angrep. Flodhester har en bittkraft på flere tonn og brakk raskt ryggen på det store krypdyret, som fløt maltraktert nedover elven.

Vaclav Silha/Barcroft/Getty Images

Heroisk bjørnemor forsvarer ungene sine

Da en tiger forsøkte å slå klørne i to leppebjørnunger, gikk moren til motangrep med klør og tenner. Bjørnens lange pels gjorde det vanskelig for tigeren å få skikkelig fatt i motstanderen, og etter bare to minutter ga den opp.

Aditya Singh/Getty Images