Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dyr

Kan elefanter svømme?

Elefantene er Jordens tyngste landdyr. Er det sant at de likevel er i stand til å svømme?

Fullvoksne elefanter kan ofte veie seks tonn, så det er ganske riktig ikke dyr man forbinder med evnen til å svømme. Ikke desto mindre er elefantene utmerket i stand til det. På grunn av den massive kroppsbygningen og fremfor alt det kraftige skjelettet har de riktignok ikke særlig mye oppdrift, så de ligger dypt i vannet. Derfor er de nødt til å bruke snabelen som snorkel mens de padler fremover med alle de fire bena. Mange elefanter lever imidlertid et helt liv uten noen gang å komme til å svømme. De tar gjerne et bad, men våger seg aldri lenger ut enn at de kan nå bunnen. Andre svømmer derimot gjerne. Enkelte individer har til og med spesialisert seg på å svømme og gjør det på daglig basis. Det kan imidlertid tenkes at elefantsvømming er mer utbredt enn vi vanligvis tror. Det eneste som er synlig av en svømmende elefant, er snabelspissen. Det betyr at mange svømmende elefanter trolig er blitt oversett eller tatt for noe annet. En av teoriene som er blitt fremsatt om det berømte uhyret i Loch Ness, er faktisk at det er bilder av en sirkuselefant som har tatt seg en svømmetur i sjøen. Elefanten er for øvrig ikke det eneste store dyret som kan svømme. Man kjenner blant annet til flere observasjoner av svømmende sjiraffer og av strutser til sjøs. Andre store dyr kan ikke svømme uten videre, men de har mulighet for å lære det, noe som for eksempel er tilfelle med gorillaen.

Les også:

Sykdommer

Professor: Koronavirus redder flere liv enn det tar

3 minutter
Sykdommer

Koronavirus LIVE-blogg: Få overblikket her

31 minutter
Teleskop

Forsker vil gjøre jorda til et kjempeteleskop

8 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul