Shutterstock

Hvorfor tåler ikke hunder sjokolade?

Sjokolade er fremstilt av sukker samt frøene fra kakaotreet. De inneholder bl.a. teobromin og koffein, som påvirker nervesystemet og gjør oss mennesker oppkvikket og energiske.

Som mennesket er hunden også glad i søtsaker og vil gomle i seg sjokolade hvis den får lov. Men det bør man avverge. Sjokoladens innhold av teobromin er nemlig giftig for hunder fordi de bruker lengre tid på å bryte ned stoffet enn vi mennesker gjør. Den langsomme nedbrytningen har en negativ innvirkning på hundens nervesystem, hjerte-karsystem og nyrer.

Hvis en hund spiser mye sjokolade, får den symptomer i form av oppkast, diaré, hjertebank, økt vannlating, muskellammelser og rastløshet. Ved spesielt omfattende forgiftninger kan sjokoladen gi pustebesvær, hjertestans og i svært sjeldne tilfeller føre til at dyret dør. Men få nå ikke panikk om Fido har rappet sjokoladen din.

Den må faktisk svelge ned en del før symptomene viser seg. Hvor mye den tåler, avhenger av hvor stor Fido er, og hva slags sjokolade det gjaldt. Mørk kokesjokolade inneholder seks ganger så mye teobromin som for eksempel lys melkesjokolade.