Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvorfor logrer hunder?

Hunder bruker halen til å sende signaler om sin sinnstilstand – akkurat som vi bruker ansiktet til å fortelle om vårt humør. Og nå har forskere funnet ut hva det betyr når den logrer med halen.

Shutterstock

Hundehaler har to hovedfunksjoner. Den ene er å bidra til balansen når hunden løper eller hopper. Hvis dyret for eksempel plutselig vil endre retning, bruker det halen som en slags motvekt for å få svingt bakpartiet.

Den andre oppgaven til halen er som et kommunikasjonsmiddel. Den signaliserer hundens generelle sinnstilstand, på samme måte som vi bruker ansiktsuttrykk til å fortelle om humøret.

Mange av oss tror at en logrende hund utstråler glede, men nå har forskere funnet ut at det ikke er like enkelt.

© Cecilie Willaume Faartoft

Forskere har i dag avkodet mange av hundens signaler og har funnet ut at det ikke bare er positivt når en hund logrer med halen.

Hvis hunden for eksempel først og fremst logrer til sin venstre side, er det et negativt signal som innebærer at hunden er redd eller sint. Logrer den derimot særlig til sin egen høyre side, er den i godt humør.

Les også:

Dyr

Hvorfor mister dyr halen?

1 minutt
Dog eating grass
Dyr

Hund: Hvorfor spiser hunder gress?

0 minutter
Dyr

Er alle hunder i familie med ulven?

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul