Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dyr

Hvor langt kan elgen svømme?

Jeg har hørt at elgen er en god svømmer, men har vanskelig for å tro det. Den ser jo så klosset ut. Hvor flink er elgen til å svømme?

Elger er svært utholdende svømmere som kan tilbakelegge flere kilometer. Det hender for eksempel at svenske elger svømmer til Danmark en tur, og selv på det smaleste punktet mellom de to landene er avstanden minst fire kilometer. Den reelle turen er antakelig enda lengre fordi dyrene vil sky bebyggelse og folk. Som alle andre hovdyr er elgen planteeter, men den er spesielt glad i vannplanter. Noen vannplanter kan den få tak i ved simpelthen å vasse ut på grunt vann, stikke hodet under vannet og bite dem av. Men det er en grense for hvor mange vannplanter elgen kan få tak i på den måten. Elgen har lært å svømme fordi det øker aksjonsradiusen betraktelig og gjør den dermed i stand til å finne flere planter. Elgen er for øvrig også en glimrende dykker. Den kan dykke ned til tre–fire meters dyp for å ta en munnfull vannplanter, og den kan oppholde seg under vann i to–tre minutter. Da elgen normalt er sky, er det mange som ikke vet at den er en så dyktig svømmer, selv ikke i områder med en stor elgbestand. Det kan være forklaringen på at noen mennesker forveksler dem med sjøslanger. En svømmende elg ligger lavt i vannet, og den lange snuten og den krumme ryggen kan lett forveksles med et uhyre.

Les også:

Moose
Dyr

Elg: Hvorfor har elgen en pung under halsen?

0 minutter
Fisk regnvær
Fisk

Biter fisken bedre når det regner?

3 minutter
Dyr

Dødelig hjernesykdom angriper norske elger

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul