Hunder og katter er CO2-syndere

En måte å redusere CO2-utslippene er å kutte ned på kjøttet. Det er vanskelig for verdens hunder og katter, som er innbitte kjøttetere. Kjæledyr står for en betydelig del av kjøttforbruket i den vestlige verden.

De er søte, men de koster på CO2-regnskapet.

© Shutterstuck

Hunden din ser bedende på deg, og katten mjauer høylytt og kretser rundt matskålen. Det er på tiden å fylle opp med de spesialproduserte småstykkene av kjøttprotein. Faktisk spiser kjæledyret ditt ofte mer kjøtt enn deg.

Kjøttproduksjon bidrar med mye CO2i atmosfæren, og nå har en amerikansk forsker beregnet hvor mye CO2 USAs 162 millioner hunder og katter er ansvarlige for via sitt for.

Innholdet i hunde- og kattemat har typisk en høyere kjøttprosent enn et menneskemåltid, og amerikanske kjæledyr inntar ca. 25 prosent av det totale kjøttforbruket i USA.

Det utløser 64 millioner tonn CO2 i året, omtrent som utslippene fra 13,6 millioner biler.

God mat til Fido og Pus

I takt med at kjæledyr blir betraktet som ekstra familiemedlemmer, det ikke lenger nok med matrester. Salgstallene for luksusfor som inneholder mer kjøtt, stiger og stiger.

Samtidig anskaffer folk i for eksempel Kina og Brasil seg flere kjæledyr etter hvert som levestandarden øker. CO2-utslippene på grunn av kjæledyr vil i fremtiden.

Ikke dropp kjæledyret

Kjæledyr har en god effekt når det gjelder allergi, stress og psykisk velvære. Derfor er ikke anbefalingen å droppe dyrene, men det et varsko til dyreforindustrien.

En del av det kjøttet som brukes, er de samme som mennesker spiser, men en hund trenger ikke biff.

Den kan godt klare seg med biprodukter fra kjøttindustrien, som for eksempel «rosa slim», som er ernæringsmessig i orden, men utskjelt på grunn av sitt uheldige utseende.