Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

strutsen
Dyr - Fugler

Stikker strutsen virkelig hodet i sanden?

Stemmer det at strutsen skjuler hodet hvis den føler seg truet og blir redd?

Man sier det ofte om mennesker som ikke våger å ta realiteter inn over seg, at de er som strutsen som stikker hodet i sanden og ikke vil se. Men da siterer man en slags dyrefabel som ikke har mye med virkelighetens strutser å gjøre.

Om det var slik, ville strutsen raskt blitt et enkelt bytte for de store rovdyrene på savannene i Afrika. Hvis et rovdyr nærmer seg, vil en struts raskt flykte fra faresonen. I korte perioder kan den løpe i hele 70 km/t.

Myten kan ha oppstått fordi strutsen kan finne på å legge seg flatt ned på bakken og ligge dørgende stille i håp om ikke å bli oppdaget hvis den føler seg omringet og flukt er utelukket. I likhet med andre dyr later strutsen da som om den er død i et forsøk på å narre de mektige kjøtteterne.

I strutsens tilfelle legger den halsen og hodet slapt ned på bakken, en fremgangsmåte som godt kan ha vært opphav til sagnet om at strutsen stikker hodet i sanden eller i bakken for å unngå å bli sett.

Les også:

Fugler

Har strutsen noen gang kunnet fly?

1 minutt
Fugler

Er det en grense for hvor høyt fugler kan fly?

0 minutter
Fugler

Ny oppdagelse: Kolibrier fryser seg selv ned om natten

3 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul