Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Shutterstock
Dyr - Fugler

Hvilket flygende dyr veier mest?

Flyging er ikke for massene. Av Jordens mange dyregrupper er det bare tre som har klart å beherske denne vanskelige og energikrevende måten å forflytte seg på.

Flyging er ikke for massene. Av Jordens mange dyregrupper er det bare tre som har klart å beherske denne vanskelige og energikrevende måten å forflytte seg på, og det er insektene, flaggermusene og fuglene.

I tillegg kommer de for lengst utdødde flygeøglene. Felles for samtlige er at majoriteten av dem er relativt små dyr. Insektenes vekt måles i gram, de største flaggermusene veier sjelden mer enn et par kilo, og det gjelder også de aller fleste fuglene. Riktignok finnes det enkelte tungvektere blant flygerne.

Den tyngste nålevende fuglen som klarer å lette, er den afrikanske arten koritrappe. Den kan veie helt opptil 22 kilo.

Tidligere har det eksistert betydelig tyngre og større dyr enn denne arten, blant annet den nå utdødde teratorn-fuglen som trolig hadde en vekt i flygeferdig stand på rundt 80 kilo.

Les også:

Fugler

Hvordan unngår fugler kollisjoner?

0 minutter
Swimming penguin
Fugler

Hvorfor kan ikke pingviner fly?

1 minutt
Fugler

Finnes det giftige fugler?

0 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul