Shutterstock

Er alle hunder i familie med ulven?

Lenge før den første hunderasen oppstod, begynte menneskene å bruke ulven som jaktpartner og senere også som vakt. Men hvilken hund ligner mest på ulv? Og er alle hunder i familie med ulven?

Lenge før de første hunderasene oppsto, etablerte urmennesket det gode forholdet til vår beste venn.

For mellom 15 000 og 130 000 år siden begynte mennesker å bruke ulven som en trofast jaktpartner. Samarbeidet ble tettere, og ulvene ble senere brukt som blant annet vaktdyr.

De første tamhundene var uten tvil ganske like dagens ulver og trekkhunder. Allerede på et tidlig tidspunkt begynte mennesket å velge ut hvilke hunder de likte best. Det gjorde at det oppsto stadig flere hunderaser.

Ulvens gener viste seg å være ualminnelig fleksible med hensyn til å uttrykke ulike farger og størrelser. Resultatet er at alle hunderaser i dag nedstammer fra ulven, og at arten er det genetisk mest
varierte dyret vi kjenner til.

Hvilken hund ligner mest på en ulv?

Da alle hunderacer nedstammer fra ulven, er der i dag mange hunde, der ligner ulven.

Men Alaskan Malamute, der er en af verdens ældste racer, ligner ulven i særlig grad, især hvad angår væremåde og udseende.

Alaskan Malamute er kjent for å være rolig, sosial og hardtarbeidende. Dessuten tåler den ufattelig lave temperaturer. Hunden ble opprinnelig brukt til å frakte tung oppakning og trekke sleder.

© Shutterstock