Biologer finner 115 nye arter
En oransje krokodilleøgle og en muldvarp med en merkelig snute. En rekke nye, spennende arter har dukket opp ved Mekongelven i Asia. De fleste av dem går imidlertid rett inn på lista over de mest truede artene.

En krokodilleøgle med et oransje hode, en sneglespisende skilpadde og en muldvarp med en spesiell snute.
Dette er noen av hele 115 nye arter som Verdens naturfond, WWF, i en ny rapport har lagt til listen over livet på kloden vår.
Alle de nye artene er funnet i Sørøst-Asia, i området omkring Mekong-elven, som er et av de områdene på jorda med størst biologisk mangfold.
Av de 115 artene er 88 planter, 11 padder, 11 krypdyr, 3 pattedyr og 2 fisker.
Nykommerne er bare de siste tilføyelsene til de 2524 artene som har blitt funnet i området etter at biologene begynte å finkjemme det i 1997.
Dyrene er truet av gruvedrift
Flere av de nye artene går rett inn på listen over truede dyr. For eksempel anslår biologene at det lever under 200 krokodilleøgler i det fri, og denne lille gruppen er truet av at gruvedrift ødelegger de naturlige leveområdene.
Men noen av artene trives godt. Muldvarpen med den sære snuten har unngått kontakt med mennesker ved å holde seg under bakken i fredede områder og nasjonalparker.
Funnene er gjort gjennom en årrekke, og det har krevd langvarige studier å få dem anerkjent offisielt som nye arter.
Forskerne håper at den nye rapporten kan gjøre politikere over hele verden oppmerksomme på artsrikdommen i området og skape grobunn for en mer harmonisk utnyttelse av Mekong-elven, som hjelper naturen og de menneskene som lever omkring den.