Jupiter og måner

Juno sender de første bildene hjem fra Jupiter

Det er en uke siden romsonden Juno gikk i bane rundt Jupiter, og nå har den sendt oss de første bildene av den gåtefulle planeten.

13. juli 2016 av Anne Thomas Rubow

JunoCam-kameraet som er installert om bord på Juno, fungerer. Det har begynt å sende data tilbake til jorden. De første bildene er uskarpe, og vi må vente med å få bilder av høyere oppløsning. På bildet ser vi Jupiter og tre av de største månene – Io, Europa og Ganymedes.

Juno klarte første hinder

Nasas romsonde Juno ser ut til å ha sluppet uskadet fra sin første uke i nærheten av Jupiter. Det opplyser den amerikanske romfartsorganisasjonen.

– Bildene fra JunoCam indikerer at den har overlevd sin første tur gjennom Jupiters ekstreme strålingsmiljø uten noen form for skade. Den er nå klar til å gi seg i kast med Jupiter. Vi venter spent på de første bildene av Jupiters poler, uttaler Scott Bolton fra Southwest Research Institute i San Antonio.

Detaljerte bilder er på vei

Det tar 53,5 dager for Juno å komme hele veien rundt Jupiter i sin nåværende bane. JunoCam vil fortsette å ta bilder i denne banen, men først 27. august, når Juno beveger seg tettere på planeten, får vi mer detaljerte bilder.

Akkurat nå jobber teamet bak Juno-prosjektet med å legge bildene fra JunoCam ut på nettet, slik at alle kan få se dem.

Du finner nettsiden her: The Juno mission

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: