Virgin Galactic

Virgin Galactic: Nå skal turister i rommet

I september gjennomførte Virgin Galactic rakettest to av romflyet SpaceShipTwo. Selskapet regner med å sende de første turistene til rommet i begynnelsen av 2014.

580 spente romturister venter for tiden på sitt livs opplevelse. For en pris på cirka 1,43 millioner kroner har bl.a. Brad Pitt, Angelina Jolie, Tom Hanks, Steven Hawking og Michael Schumacher sikret seg en charterreise til rommet. Virgin Galactic, milliardæren Richard Bransons selskap, står bak de epokeskapende romturene.

Rakettesten gikk greit

I september gjennomførte romflyet SpaceShipTwo den andre rakettdrevne testen, og i videoen nedenfor kan du bli med de to testpilotene opp til 21 000 meter over Jordens overflate.

Passasjerene får oppleve vektløshet

Målet for romferden er 110 kilometers høyde, der himmelen ikke lenger er blå, men svart, og atmosfæren ligger som et tynt lyseblått belte rundt om vår klode. Der får passasjene lov til å løsne setebeltet og oppleve fem minutters vektløshet før turen går tilbake til New Mexicos ørken og romflyplassen Spaceport America.

Virgin Galactic regner med at jomfruturen finner sted i begynnelsen av 2014.

Les mer om Virgin Galactic

Les hele artikkelen om Richard Bransons romeventyr i Illustrert Vitenskap. Som abonnent på bladet kan du laste det ned her.

SpaceShipTwo

Lengde: 18,3 meter Vingespenn: 8,2 meter Toppfart: 4000 km/t Bemanning: 2 piloter og 6 passasjerer Fremdrift: Hybridrakettmotor som bruker syntetisk gummi som drivstoff og lystgass som oksideringsmiddel

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: