Virgin Galactic

Romeventyr fortsetter til tross for styrt i Mojaveørknen

Romflyet SpaceShipTwo endte som vrak i Mojaveørknen, men ulykken setter ikke en stopper for romprosjektet som vil sende turister ut i rommet.

4. november 2014 av Mikkel Skovbo

SpaceShipTwo styrtet i Mojaveørknen i USA 31. oktober 2014, sannsynligvis etter en feil i romflyets haleror. Romfartøyet var på testflyging før neste års planlagte oppsendelse av turister i rommet.

Se vrakdelene fra SpaceShipTwo her:

Romturisme dør ikke med SpaceShipTwo

En pilot ble drept og en annen alvorlig skadet under styrten, som var et hardt slag for Richard Bransons selskap bak romprosjektet Virgin Galactic.

Teamet bak romeventyret nekter likevel å kaste inn romdrakten:

"Fremtiden kan by på harde dager lik denne, men vi skylder teamet som har jobbet hardt med dette prosjektet, å forstå det og gå videre," skrev Virgin Galactic allerede dagen etter ulykken.

Romplanene blir sannsynligvis utsatt etter SpaceShipTwo-ulykken, som nå skal etterforskes. Men Richard Branson krever at dersom feilen kan fikses, fortsetter arbeidet med å sende mennesker på romreise.

SpaceShipTwo skulle gjøre Angelina Jolie vektløs

Etter planen skulle prominente romturister som Tom Hanks, Angelina Jolie og Ashton Kutcher allerede neste år reise 110 km ut i Jordens atmosfære i SpaceShipTwo. Turen til vel 1,4 millioner kroner per sete omfattet bl.a. fem minutter i vektløs tilstand.

Vil du vite mer om SpaceShipTwo?

Les alt om romflyet i Illustrert Vitenskaps arkiv:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: