Turists in hot air balloon

Ballongferd nesten helt til universet

Hvis en tur i universet alltid har fristet, får du snart muligheten. Et amerikansk selskap planlegger nemlig å sende turister opp i stratosfæren i 30 kilometers høyde.

Turister opp i stratosfæren

De som ikke har lyst til å ofre hele pensjonskontoen på et adrenalinkick av de store, får sjansen nå. Det amerikanske selskapet World View tilbyr å sende turister langt opp i stratosfæren.

Teknikken er cirka den samme som den østerrikske romhopperen Felix Baumgartner benyttet da han steg til værs i 2012 i en romkapsel som ble løftet av en heliumballong.

World View-kapselen kan ta seks passasjerer og to besetningsmedlemmer. Det tar halvannen time å stige til 30 kilometers høyde, og da får passasjerene muligheten til å nyte utsikten. I planlagt høyde kuttes forbindelsen til ballongen, og i løpet av 20–40 minutter daler kapselen tilbake til Jorden.

I gang om tre år

Turene er planlagt å starte om tre år, og billettprisen er 75 000 dollar. Vil man enda høyere opp, må man sjekke inn på Virgin Galactics romfly SpaceShipTwo. Det skal ta turister opp til over 100 kilometers høyde, men det koster tre ganger mer.

Romfart med heis?

Hvis du ikke liker ballongferder – hvorfor da ikke ta heisen til et romhotell 36 000 km oppe? Les mer om fremtidens romturisme her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: