Marsbase

Kolonisters kamp på Mars blir vist som reality-TV

En gruppe kolonister fra prosjektet Mars One lander på Mars i 2023 der de vil bli filmet døgnet rundt i kampen for å overleve.

28. oktober 2013

Arbeidet starter straks de første fire kolonistene fra Mars One lander på Mars i 2023. Deres første jobb blir å blåse opp modulene og sette sammen de to bomodulene, produksjonsmodulen og servicemodulen til en felles enhet. Så må det fart i produksjonen av luft, og solpanelene skal aktiveres. Deretter begynner marsboerne å så frø eller sette stiklinger til sine første avlinger av grønnsaker.

Få uker etter marsboernes landing ankommer fem forsyningsfartøyer som frakter med seg flere bomoduler og produksjonsenheter, som skal settes sammen og klargjøres før den neste gruppen på fire astronauter lander ved basen i 2025. Målet er at innbyggertallet i kolonien skal øke til 20 personer i løpet av de første ti årene.

Kolonistene på Mars blir deltagere i reality-TV

Marsboerne vil bli filmet døgnet rundt, og kampen for å overleve vil bli vist som reality-TV for å skaffe penger til eventyret. Ingen tvil om at seertallene blir enorme. Her er det snakk om virkelig virkelighet på en fremmed planet, der ingen kan forlate scenen hvis hat, kjærlighet eller maktkamper skaper konflikter, eller hvis kolonistene rammes av sykdom, ulykker, sult og død.

Se videoen om Mars One-prosjektet her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: