Hyperloop in the loop

Hyperloop tar første skritt fra vill visjon til virkelighet

En testbane til Elon Musks supertog, Hyperloop, er på vei i California i 2016. Hyperloop går på luftputer, magnetisme og lavt trykk og skal i fremtiden frakte passasjerer i 1220 km/t gjennom den vestlige delen av USA.

2. mars 2015 av Julie Hjerl Hansen

Prototyp av Elon Musk-Hyperloop skal oppføres i California

Elon Musk, mannen bak Tesla og SpaceX, offentliggjorde i 2013 planer om å bygge et høyhastighetstransportmiddel, som med en fart på 1220 km/t skal frakte passasjerer fra San Francisco til Los Angeles på bare 35 minutter.

Den gangen var prosjektet bare tanker og beregninger på papir. Men nå har selskapet Hyperloop Transportation Technologies annonsert at de allerede i 2016 vil begynne å bygge en åtte kilometer lang mini-Hyperloop-bane i California der de kan teste den nye teknologien.

Ideen bak Elon Musks revolusjonerende transportsystem er å oppnå ekstremt høye hastigheter ved å frakte passasjerer i et rør med lavt trykk, der kapsler svever på luftputer og blir drevet frem av magnetisme.

Elon Musk satte Hyperloop på skinner

Etter at Elon Musk i 2013 offentliggjorde ideen om Hyperloop, vendte han tilbake til arbeidet med elbiler og raketter hos Tesla og SpaceX.

Men andre krefter gikk videre med prosjektet og etablerte i 2013 Hyperloop Transportation Technologies. Selskapet har i dag tilknyttet cirka 170 ingeniører og designere, som altså nå skal i gang med å bygge en åtte kilometer lang testbane i California.

Parallelt er et annet selskap kalt Hyperloop Technologies, blitt etablert med 56 500 000 kroner i startkapital og med forventning om å motta ytterligere 530 000 000 kroner i finansiering senere på året.

Billig og grønn teknologi er visjonen i Hyperloop

Få vite alt om tekniske detaljer bak Elon Musks høyhastighetstog, og les mer om hvorfor teknologien både er billig og energibesparende i artikkelen vår om Hyperloop:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: