Baby Boom Jet

Concordens avløser skal gjøre overlydsfly trendy igjen

De dype lommene til blant andre Virgin-sjef sir Richard Branson skal sørge for et comeback for passasjerfly med overlydsfart – i første omgang over Atlanterhavet på litt over 3 timer.

22. november 2016 av Jakob Priess

Å krysse Atlanterhavet på under fire timer har vært en drøm helt siden den ikoniske Concorde ble tatt ut av drift i 2003, men nå er overlydsflyene på vei tilbake på rullebanen.

Med en marsjfart på mach 2,2 (2335 km/t) blir XB-1, med tilnavnet «Baby Boom», historiens raskeste passasjerfly – 10 prosent raskere enn Concorde og 2,6 ganger raskere enn tradisjonelle passasjerfly.

Og det er naturligvis den fargerike og idésprudlende sjefen for Virgin Airlines, Richard Branson, som står bak.

Første avgang i 2023

Branson har gjennom Virgin Galactic investert store summer i utviklingen av «Baby Boom», og for den investeringen får selskapet retten til å kjøpe de ti første flyene.

Første testflyvning er i 2017, og hvis alt går etter planen, setter de første passasjerene seg til rette i «Baby Boom» i 2023. De kan nyte turen fra London til New York på bare 3 timer og 15 minutter – et kvarter raskere enn concorden klarte.

«Overkommelige» priser

Ifølge Branson – og Denver-firmaet Boom, som har designet XB-1 – vil prisene være «overkommelige».

Det er nok mest fra millionær-perspektiv, for den billigste tur-retur-billetten vil ligge på 53 000 kroner.

Til gjengjeld slipper du å dele kabin med altfor mange begeistrede charterturister, småslitne forretningsreisende og den lokale vinklubben på helgetur, for XB-1 vil bare ha plass til 40 passasjerer.

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: