Germanwings-styrt

Syk pilot tar 149 med seg i døden

I slutten av mars benyttet en 27 år gammel annenpilot en sikkerhetsmekanisme i cockpitdøren til å låse kapteinen ute og styrte med vilje flyet rett inn i de bratte fjellsidene i Alpene. Alle de 150 personene om bord omkom.

23. november 2015 av Malene Breusch Hansen

Ett minutt over ti lettet Germanwings’ Airbus A320 litt forsinket fra Barcelona med sine 144 passasjerer og seks besetningsmedlemmer med kurs mot Düsseldorf i Tyskland.

Flyet rakk å holde den planlagte høyden på 11,6 kilometer i bare noen få minutter før den psykisk syke annenpiloten Andreas Lubitz låste kapteinen ute av cockpiten og fikk flyet til å stupe. Det styrtet i fjellpasset Les Trois Eveches 100 km nord for Nice.

Her kan du se en rekonstruksjon av den tragiske hendelsen:

Pulveriserte vrakdeler lå spredd ut over en strekning på to km i det spesielt øde og ufremkommelige området 2981 meter over havet.

Hundrevis av rettsmedisinere og teknikere måtte derfor flys til området med helikopter for å efterforske flystyrten og hente de omkomne.

Les hvordan flystyrten forløp og hvordan etterforskerne arbeidet, i Illustrert Vitenskaps årbok 2015.

Der kan du også lese mer om årets heftigste dramaer, største vitenskapelige oppdagelser, tekniske bedrifter, medisinske gjennombrudd, oppsiktsvekkende naturfenomener og viktigste profiler.

Bestill Illustrert Vitenskaps årbok 2015 – du får samtidig med en 2016-kalender med flotte vitenskapsfoto.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: