samsung safety truck

Den gjennomsiktige lastebilen er her

Forestill deg en lastebil foran på veien. Men i stedet for en stor kloss, som blokkerer sikten og gjør forbikjøring umulig, ser du et skjermbilde av kjørebanen foran. Den teknologien har elektronikkgiganten Samsung nå utviklet og testet i Argentina.

24. juni 2015 av Karine Kirkebæk

Samsung setter fokus på forbikjøring av lastebiler

Vi vet alle hvordan det er å bli liggende bak en lastebil. Det går langsomt. Kanskje stinker den også. Så man legger seg ut til venstre for å se om man kan foreta en forsvarlig forbikjøring. Men det er vanskelig å få full oversikt.

Derfor har Samsung utviklet en ny teknologi – Safety Truck – som setter fokus på nettopp sikkerhet og oversikt når bil møter lastebil.

VIDEO - Se hvordan forbikjøring av lastebil kan bli trygt og lett:

Lastebil utstyres med trådløst kamera og skjermer

Teknologien er enkel. Et trådløst kamera er montert foran på lastebilen og filmer i sjåførens synsretning. Kameraet sender de levende bildene til fire skjermer bak på lastebilen.

Bilen bak lastebilen kan nå følge med på hva som skjer lenger frem på veien – på lastebilskjermen. Og om det er trygt å foreta en forbikjøring. Kameraet har nattsyn, så det virker også når det er mørkt.

Samsung har testet teknikken i Argentina, der det dør en person i trafikken nesten hver time.

Den grønne lastebilen er under utvikling

Det er ikke bare den gjennomsiktige lastebilen som er på tegnebrettet i verdens transportlaboratorier. Også den grønne lastebilen med motorer i hjulene, hybridteknologi og spillvarmeutnyttelse vil få en plass i fremtidens transportsystem. Les mer i artikkelen vår her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: