Tesla Motors

Elbiler utfordrer redningsmannskaper

De kommende årene blir det langt flere elbiler å se på veiene. Med batterier og sterkstrøm under panseret må redningsfolk ta spesielle hensyn når elbilene blir involvert i ulykker.

16. mai 2013 av Carsten Nymann

I over 100 år har trafikkulykker med bensin- og dieseldrevne personbiler vært hverdag for redningsfolk over hele verden.

Nå er moderne moderne modeller som Nissan Leaf, Renault Zoe og Tesla Model S lansert, og elbilene vil i tiden som kommer, opptre hyppigere i trafikken – og dermed også på ulykkesstatistikken.

Med flere tusen battericeller og strømførende kabler under elegante pansere byr elbilene på nye utfordringer for redningsfolk som er vant til bensintanker og forbrenningsmotorer.

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla Motors har derfor stillet en fabrikkny bil til rådighet for en opplæringsvideo som instruerer redningsfolkene i å skjære og klippe fri fastklemte passasjerer uten å komme i konflikt med elektriske installasjoner.

Se videoen her:

Les mer

I Illustrert Vitenskap nr. 9/2013 kan du lese mye mer om elbiler. Som abonnent kan du laste ned artikkelen i PDF ved å klikke på knappen nedenfor.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: