kamprobot

Japan og USA skal i gladiatorkamp

Robotbyggere fra USA har utfordret japanske kolleger til en kamp mellom nasjonenes største kamproboter. Japanerne har akseptert og får lov til å velge slagmarken.

8. juli 2015 av Morten Kjerside Poulsen

Det høres ut som noe fra en science fiction-film, men ligner noe fra en søppeldynge. USA har utfordret Japan til en duell mellom flere tonn tunge roboter.

Paintballkanon skal sikre USA seieren

Den amerikanske Megabot Mark II veier 5,4 tonn og er utstyrt med to paintballkanoner som kan sende 1,5 kg tunge kuler fylt med maling av sted i 160 km/t. Det krever to mann å styre den bensindrevne giganten på larveføtter.

Du kan se Megabot Mark II og amerikanernes utfordring her.

Amerikanerne skal få juling

Ifølge de japanske forskerne er det typisk amerikansk at Megabot Mark II er utstyrt med skytevåpen. De så heller at duellen ble avgjort med nevene i en mekanisk brytekamp.

Den japanske Kuratasroboten er med en vekt på 4 tonn noe lettere, og med sine fire hjul angivelig også smidigere enn den amerikanske utfordreren. Dessuten krever det bare en person å styre robotens power-hansker, som ifølge utvikleren Kogoro Kurata skal ”gi amerikanerne juling”.

Du kan se det japanske svaret på utfordringen og Kuratasroboten her.

Japanerne skal velge kampplass

Amerikanerne lar japanerne velge hvor kampen skal stå. Den foreløpige tidshorisonten for robotkampen er ett år. I mellomtiden skal amerikanerne og japanerne bli enige om hvorvidt skytevåpen er tillatt eller ikke, og også om begivenheten skal finansieres – angivelig gjennom TV-rettigheter.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: