NB u01 elbil

Ny elektrisk superbil ligner på Batmobil

En ny elbil i luksusklassen har sett dagens lys. Prototypen ligner på en UFO og er spekket med avansert teknikk.

7. januar 2016 av Signe Sørensen

Akkurat som Tesla er selskapet Faraday Future oppkalt etter en pionér innen elektrisitet – henholdsvis Nikola Tesla og Michael Faraday.

Det ser også ut til at Faraday vil forsøke å skrive seg inn i historiebøkenes kapittel om elektrisitet. Firmaet har "stjålet" mange av Teslas beste hjerner for å utvikle Faradays første elbil. Og i årets første uke avslørte det bare 18 måneder gamle selskapet sin første prototype på en superelbil: FFZero1.

Den ble straks utnevnt til å være konkurrent til Teslas Models S, men under presentasjonen av FFZero1 avviste direktøren for Faraday, Nick Sampson, likevel at Faraday og Tesla skulle være konkurrenter.

Den meldingen gjorde likevel ikke noe særlig inntrykk på resten av verden, som straks døpte prototypen "Teslamorderen".

UFO med hestekrefter

Teslamorderen ligner på en UFO, særlig forfra og rundt setet. Og den er fullpakket med høyteknologisk utstyr og nytenkning.

Bilens føresete. Foto: Faraday

For eksempel er det kanaler i skroget der luften fra omgivelsene kan passere gjennom bilen i stedet for å presses utenom. Dette minsker luftmotstanden samtidig med at batteriene luftkjøles – helt naturlig.

Bilens understell – chassiset – kan tilpasses forskjellige mindre batterier som er koblet sammen. De såkalte string batteries eller batteriradene er til og med enklere å lade og skifte enn ett stort batteri.

0–100 km/t på tre sekunder

Motoren yter 1000 hk og kan akselerere fra 0 til 100 km/t på tre sekunder, omtrent det samme som Teslas Model S. Man sitter altså ikke mange sekundene presset tilbake i setet under akselerasjonen før man flyr av sted i bilens topphastighet på 321 km/t.

Faraday Future fortalte likevel at de ikke per dags dato regner med å produsere FFZero1. Prototypen er heller tenkt som en samlet demonstrasjon av all teknologien det 18 måneder gamle elbilselskapet vil benytte i sine andre elbiler.

Akkurat som Tesla går Faraday etter forbrukere i øvre middelklasse og over, med eksklusivt design og forførende kjøreopplevelse.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: