nb_u40 Nexus 6

Google-kjempe hever seg over iPhone

Med en skjerm på 5,9 tommer blir neste telefon fra Google enda større enn Apples nylig lanserte iPhone 6 Plus.

2. oktober 2014 av Carsten Nymann

Google bringer opprustningskappløpet mellom Android- og Apple-telefoner inn i en ny fase når teknologikonsernet om kort tid presenterer sin neste smarttelefon, Nexus 6.

Ifølge observatører med innsidekunnskap, vil Google, som har slått seg sammen med mobilprodusenten Motorola, ikke stå tilbake for Apples nyeste iPhone, som fås i en utgave med 5,5-tommer skjerm.

Nexus 6 får nemlig – som navnet varmer opp til – en skjerm på (nesten) seks tommer. Eller 5,9 for å være helt nøyaktig, noe som betyr at telefonen måler 15 cm fra hjørne til hjørne.

Bedre bilde og større motor

Ifølge Business Insider får den kommende mobilen, som muligens presenteres allerede til Halloween i slutten av oktober, spesifikasjoner som på papiret slår Apples på de fleste punkter.

Den store skjermens pikseltetthet blir eksempelvis på 496 PPI (pixel per inch), noe som betyr at bildene har høyere oppløsning enn på iPhones 401 PPI-skjerm.

Google og Motorola vil i tillegg utstyre den nye telefonen med et 13-megapikselkamera og en såkalt Qualcomm Snapdragon 805 quad-core prosessor.

Google satser på lave priser

Inntil videre er ingen av opplysningene bekreftet av Google eller Motorola, men kommer Nexus 6 i handelen, blir det nesten garantert til en lavere pris enn konkurrenten fra Apple.

Googles nåværende Nexus 5 med 5 tommers skjerm koster fra kr 2599,-. iPhone 6 Plus med 5,5 tommer skjerm koster fra kr 5999,-.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: