Google Voice Search

Feil: Små og plundrete tastaturer

21. oktober 2011

Intelligent software forstår hva du sier

Mobiltelefoner er problematiske å skrive på. Tastene er ørsmå, og det tar lang tid å stave seg gjennom teksten når man eksempelvis vil skrive en e-post eller søke på nettet på noen bestemte ord eller setninger.

Da er det mye raskere og enklere bare å snakke til mobilen enn det er å bruke det lille virtuelle tastaturet som de fleste smarttelefonene har. Talegjenkjennelse står foran gjennombruddet, for teknologien bak er inne i en rivende utvikling.

Alt i dag er det mulig å benytte Google Voice Search, som nå støtter hele 25 forskjellige språk, til søking på nettet med en smarttelefon. Man sier bare høyt hvilke ord man vil søke på – og så legger Google resultatene av søket opp på skjermen.

Mobilen skal være bedre til talespråk

Det fungerer ganske bra, men det kan bli enda bedre. Først og fremst må mobilen bli bedre til å skjønne talespråk, slik at man kan snakke i hele setninger slik man ville ha gjort til en hvilken som helst person, men så langt er ikke forskerne kommet ennå.

Teknologien for bildeanalyse forbedres også stadig og setter datamaskinene i stand til å regne ut hva som er motivet på bilder som er tatt med mobiltelefonkameraet. Det blir altså mulig å få opplysninger om ting i nærheten uten at man trenger å taste inn noe som helst.

Også på dette feltet har Google tatt sine første små skritt med applikasjonen Goggles, som eksempelvis kan kjenne igjen et bilde av en bygning og søke på den.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: