nb_u14 iPhone 6C

Apple snart ute med billig-iPhone

Til høsten vil vi trolig møte tre nye iPhoner fra Apple. Bestelgerne iPhone 6 og 6 Plus blir oppgradert, mens utvalget utvides med en mindre iPhone 6C.

31. mars 2015 av Carsten Nymann

Mobilkunder som ønsker seg Apple-telefonen iPhone 6, men som enten plages av smerter i lommeboken eller for korte fingre, kan glede seg til høsten.

Da får de bestselgende, men kostbare modellene iPhone 6 og 6 Plus ifølge vanligvis pålitelige kilder en mindre og rimeligere lillebror i form av iPhone 6C.

Men den nyeste generasjonen iPhone har vist tegn til vokseverk med et diagonalmål på enten 4,7 eller 5,5 tommer, vil den nye 6C visstnok være 4 tommer stot - i likhet med forgjengeren iPhone 5.

Sysler med fargerik iPhone 6

Ryktene om en mindre iPhone har versert en stund, men fikk nytt liv i denne uken da elektronikkmediet DigiTimes snuste opp at Apples underleverandør TSMC er i gang med å produsere innmaten til en ny mini-iPhone.

C-betegnelsen brukes alt i dag på Apples rimeligste utgave av iPhone 5, der selve telefonen er emballert i fargerik plast og ikke metall.

Derfor spekulerer man i øyeblikket på om Apple gjør samme manøver med den kommende 6C og tilbyr den i kraftige farger.

Tar i bruk "gorillaglass"

Samtidig med lanseringen av iPhone 6C planlegger Apple å introdusere oppgraderinger av de eksisterende 6 og 6 Plus, som begge får en ekstra "S" i modellbetegnelsen.

Telefonene skal visstnok få en ny og kraftigere, såkalt A9-prosessor som er produsert av Samsung, og kanskje en ripefri skjerm i "gorillaglass" i stedet for det nåværende safirglasset.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: