Mobile Apps

8 gratis apper du bare MÅ ha

Illustrert Vitenskap gir deg det beste av det beste innenfor gratis mobilapper akkurat nå – fra den beste bilderedigering til de beste tidstyv-spill.

21. desember 2015 av Jakob Priess

Du har akkurat fått en splitter ny iPhone eller et Android-nettbrett i julegave, og nå skal du finne ut hvilke apper som skal fylle den nye bestevennen. Eller kanskje den gamle Samsung-mobilen eller ramponerte iPad-en bare trenger noe av det beste påfyllet du kan gi den akkurat nå.

Her er de beste appene du bør installere akkurat nå:

#8. Google Translate

Google Translate App

Plattform: Android + iOS

Type: Hjelpeprogram

Google Translate? Den kjenner da alle til. Hva skal jeg med det på min telefon – jeg kan jo bare slå opp i en nettleser?

Ja, jo – klart du kan. Men da går du glipp av det aller beste: Sanntid oversettelse av ting du tar bilder av!

Få nå med deg det helt briljante her: Du står i Tokyo, og du har gått deg bort. Alle skilt og selv veiledningen til busser og tog, er på japansk. Du trekker telefonen opp av lommen, tar et bilde og henter opp Google Translate.

Et sekund senere har du en oversettelse av all tekst på bildet, på det språket du velger.

Clever!

#7. Threes! Free

Threes Free

Plattform: Android + iOS

Type: Spill

Det lille, men seriøst vanedannende spillet Threes! Free, er ikke til å legge fra seg og nå endelig gratis.

I Threes! Free skal du matche brikker med like tall med nye brikker, og hele tiden unngå at skjermen fylles ut. Tenk hoderegning møter Tetris – eller noe i den duren.

Det høres kanskje absurd ut, men denne appen er det beste tidsfordriv noensinne, og så er stemmene til de små brikkene helt fabelaktige ... (du skjønner hva vi mener når du har installert spillet).

#6. Yallo

Yallo

Plattform: Android + iOS

Type: Opptaker

Tross alle de fantastiske funksjonene på telefonen, er muligheten til å ta opp telefonsamtalene dine ikke en av dem. Men med Yallo er det ingen sak.

Opptak av inn- og utgående samtaler lagres kryptert i skyen og tar derfor ikke opp plass på telefonen. Stor fordel! I stedet kan du laste opp til Dropbox eller Google Drive, eller du kan overføre opptakene til pc-en eller Mac-en.

Bare for å understreke: Du må gjerne ta opp samtaler så lenge du selv deltar i dem!

#5. Find My iPhone

Find My iPhone App

Plattform: iOS

Type: Sporing

Har du en iPhone, så hent denne appen!

Heller nå enn når du virkelig får bruk for den fordi du har glemt telefonen i en butikk eller fordi noen har stjålet den nye bestevennen din.

Kom igjen. Bare gjør det, og gjør det med det samme. Så får vi håpe at du aldri behøver å aktivere Find My iPhone.

#4. Groove

Groove app

Plattform: Android + iOS

Type: Musikk

Groove er TiVo for musikken din. Den beste musikknerden av en venn som alltid står klar med et forslag til artister og låter du ellers aldri ville ha hørt, men elsker med det samme.

Med Groove laster du bare opp musikken din online og har deretter tilgang til hele balladen, uansett hvor du er og på hvilken enhet. Det er skikkelig smart.

Og enda smartere blir det når Groove avleser musikksmaken din og krysser den med last.fm for å finne musikk som ligner, og som du kanskje vil like.

Det er den direkte veien til en endeløs rekke av nye musikkopplevelser.

#3. Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix

Plattform: Android + iOS

Abobe Photoshop Mix er lynrask, lekker, intuitiv og lett å bruke.

Ok, det er Photoshop Light – la gå. Men med mindre du til daglig lever av å sjonglere avanserte funksjoner i dypet av en "ekte" Photoshop, så er det her mer enn nok å leke med når du skal redigere bildene dine.

Du kan beskjære, mikse, klone, fargejustere og retusjere. Du kan i det hele tatt manipulere nesten uendelig med dine egne fotografiske underverker.

Så er du en av oss som ikke tar perfekte bilder hver eneste gang, er dette muligheten du har til å skinne med dine fantastiske fotoevner.

#2. Seashine

Seashine App

Plattform: Android + iOS

Type: Spill

Seashine er det vakreste og mest betagende spillet du kan installere på den nye telefonen eller nettbrettet.

I Seashine inntar du rollen som en liten, eventyrlysten og selvlysende gople som beveger seg gjennom det bekmørke havet.

Her møter du fantastiske ting og forunderlige vesener, men husk å spise, for ellers forsvinner lyset ditt – og da blir det for alvor større fisk i havet.

ADVARSEL: Seashine er elektronisk narko ...

#1. Duolingo

Duolingo App

Plattform: Android + iOS

Type: Læring

Lær et nytt språk fra bunnen av på bare 20 minutter om dagen.

Duolingo er ikke lenger nytt, men det er fortsatt revolusjonerende, engasjerende og noe så fantastisk som innmari effektivt.

Du lærer faktisk et nytt språk raskt og effektivt med bare 20 minutters innsats om dagen der du staver, snakker, leser og lytter.

Det er bygget opp av små og lett tilgjengelige moduler som du kan gjøre mens du lager mat, sitter på toalettet (kom igjen – bare innrøm det …) eller venter i sofaen på at filmen skal starte. Derfor blir det aldri vanskelig å lære fransk genitiv, terpe på spanske flertallsendelser eller finpusse den portugisiske uttalen.

Dette er vanvittig godt tenkt, artig, vellaget og gir øyeblikkelige resultater.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: