Indeholder vingumme grisehud

Er der gris i smågodt?

Vingummi får sin konsistens fra gelatin, som utvinnes fra kokt grisehud og kalveknokler. Du kan likevel ikke smake at det er gris og kalv i.

8. juni 2016

Gelatin utvinnes fra grisehud og kalveknokler. Det er en type stivelsesmiddel uten lukt eller smak. Det brukes i smågodt, nærmere bestemt vingummi, for å gjøre det formbart og gummiaktig.

Gelatin er en nedbrutt utgave av kollagen: et protein fra sener, hud og knokler.

Gelatin kan erstattes av for eksempel pektin eller arabisk gummi.

Viste du dette om vingummi?

? Jo lengre du kan strekke vingummi, jo mer gelatin er det i den. ? Vingummi som selges i muslimske land, bruker gelatin basert på okse.? Det finnes typer av godteri for vegetarianere. Det lages med stivelse eller agar-agar, som er en tropisk algeart.Kilder: Toms, Ekstra Bladet, Haribo

Der er lus i vingummi

Det er ikke bare grisehud og kalveknokler som brukes i vingummi.

Skjoldlus er også en viktig ingrediens, ettersom det danner en blankt og beskyttende voks.

Du kan lese mer om de ekle ingrediensene i ulike matvarer her:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: