Artificial chicken

Kunstig kjøtt smaker og virker som kylling

En forsker har utviklet kyllingkjøtt som er fremstilt av soyabønner.

19. juli 2010

Matvarer som inneholder soyabønner er bra for hjertet, men bønnene er vanskelige å fase inn i et vestlig kosthold. Men i fremtiden får vi muligheten til å få i oss soyabønner når vi spiser kylling. Ved University of Missouri i USA har professor Fu-Hung Hsieh nemlig utviklet et kunstig kyllingkjøtt fremstilt av soyabønner.

Å få noe til å smake og se ut som kylling krever bare tilsetning av de rette smaks- og fargestoffene, noe som er gammelt nytt, men FuHung Hsieh har tatt skrittet fullt ut og kopiert fiberstrukturen i kyllingkjøtt. Derfor vil det nye produktet ikke bare smake og se ut som kylling, også følelsen når man tygger, vil være den samme som når man inntar ekte kyllingkjøtt. Også når det kunstige kjøttet skjæres opp eller rives fra hverandre, vil det oppleves som om det skulle vært snakk om ekte saker.

Soyakyllingkjøttet har Fu-Hung Hsieh fremstilt ved hjelp av soyaproteinisolat fra avfettet soyamel. Isolatet og tilsetningsstoffene gjennomgår en prosess der massen tilsettes vann, kokes og utsettes for trykk.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: