Hvorfor spiser man alltid sterk mat i tropene?

Hva er grunnen til at det er så vanlig å spise sterk mat i varme områder?

1. september 2009

En grunn til at sterk pepper og liknende er så vanlig i tropene, er at kjøtt og andre matvarer fort blir bedervet. Den sterke smaken av chilipepper kamuflerer effektivt alle tilløp til dårlig smak på maten. Det er også noen som mener at sterk chili virker bakteriedrepende – og det er også en stor fordel i et varmt klima. I tillegg kommer det at capsaicin, som er det aktive stoffet i chilipepper, stimulerer produksjonen av magesaft, spytt og slim. Det skjerper appetitten i et klima som ellers virker appetittdempende. Stoffet hever også kroppstemperaturen så man begynner å svette og blir avkjølt.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: