Hvorfor smaker flymaten så tamt?

Hvorfor smaker flymaten så tamt?

Det kan være en stor utfordring å få pakket ut flymaten og få plass til alt. Smaken, derimot, utfordrer ikke noe særlig. Hvorfor er flymaten så kjedelig?

17. september 2015

Flymat mister smak i høyden

Det lave kabintrykket får smaksløkene til å miste følsomheten. I en flyhøyde på 11 000 meter er trykket og oksygeninnholdet i kabinen like lavt som oppe på et 2400 meter høyt fjell.

Lavt trykk fjerner smaken av søtt og salt med 20–30 prosent, mens bitre og syrlige smaksnyanser oppfattes like godt som normalt. Flymat får derfor en ekstra omgang med kryddermiksen for å oppveie tapet av smaksnyanser.

Ta toget og slipp flymaten

Høyhastighetstog vinner innpass verden over og er et reelt alternativ til å fly. Og dessuten smaker maten helt normalt. Les mer i artikkelen:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: