Moreshop Wifi stik

Lever du smart i et hjem fullt av “Internet of things”?

Kanskje har du støtt på begrepet “Internet of things” flere steder i det siste. Men hva betyr det egentlig, og hvilken betydning har det for deg?

23. september 2016

Som abonnent på Illustrert Vitenskap får du 33% rabatt på en smart wifi-stikkontakt. Kjøp den på MoreShop.

“Internet of things” er en betegnelse på hverdagsgjenstander som er koblet til Internett og dermed kan sende og motta data i samspill med en smarttelefon eller et nettbrett. Klokken din kan fortelle deg tidspunkt og sted for avtalene dine, skoene dine kan sende data om dagens gå- og løpedistanser, TV-en kjenner yndlingsprogrammene dine, og ovnen din kan selv slå seg på og gjøre maten klar til du kommer hjem. Og dette er bare en brøkdel av den teknologien som ligger i begrepet “Internet of things”.

Intelligente hjem Bølgen av møbler, harde hvitevarer og øvrige enheter i boligen som digitaliseres, kalles også “smart homes” eller “smart living”. Denne betegnelsen viser til at digitale enheter kan samle opp, sende og motta data og deretter tilpasse seg dine preferanser og din atferd. På den måten optimaliseres hverdagen – når kjøleskapet selv oppdaterer handlelisten, eller når kaffemaskinen, ovnen eller termostatene kan slås av og på via smarttelefonen.

Intelligente enheter er langt fra forbeholdt teknisk interesserte trendsettere. Ifølge IT-analyseselskapet Gartner kobles 5,5 millioner nye ting til Internett hver eneste dag, og flere og flere flytter inn i den gjennomsnittlige husholdningen.

Som abonnent på Illustrert Vitenskap kan du akkurat nå få 33 % rabatt på en smart Wi-Fi-stikkontakt slik at du kan slå av og på de elektriske apparatene dine via nettbrettet eller smarttelefonen, uansett hvor du er.

Ordinær utsalgspris: kr 299. Din pris: kr 199 Besøk MoreShop – din nye fordelsbutikk – og se flere gode tilbud!

Les også

Kanskje du er interessert i...

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: