nb_u12 Googlefeud

Nytt spill: Gjett Googles setninger

Et nytt spill fra Google lar deg kjempe mot søkemotorens algoritmer og gjette hva søkefeltet vil foreslå av forskjellige søkemuligheter.

19. mars 2015 av Babak Arvanaghi

Google har for vane å avslutte setningene når du utfører et søk. Eksempelvis foreslår søkemotoren å avslutte søket på ’Jeg elsker å …’ med … drømme, … strikke eller … reise alene.

Over denne egenskapen har den amerikanske nettgiganten utviklet et spill. Her gjelder det at du i stedet selv skal avslutte Googles søk. Du blir bedømt på hvor nær du treffer det virkelighetens Google foreslår.

Ikke lett å forutsi Google

Vanskelighetsgraden er ganske høy, for det er ikke enkle metoder Google bruker når søkene blir avsluttet. I tillegg til å ta høyde for hva du selv har søkt på tidligere, er det en masse andre parametre som spiller inn.

Først og fremst er Googles "autospelling"-motor basert på antall søk. Jo oftere det er blitt søkt på noe bestemt, desto høyere vil det dukke opp i søkefeltet. Men også geografien spiller en viktig rolle. Hva søkemotoren foreslår er nemlig forskjellig fra land til land, og noen steder fra by til by.

Hatefulle søk slettes

I tillegg blir det tatt høyde for om det er aktuelle begivenheter som er viktige, og Google er også god til å fjerne autoutfyllinger som er diskriminerende og fiendtlige mot bestemte folkeslag. Sensuren gjelder likevel ikke på samme måte for religioner.

Spillet finnes foreløpig bare på amerikansk.

Du kan selv gjette ved å klikke her

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: