Google dictionary

Google-ord du bør kjenne til

Illustrert Vitenskap har samlet en liste over 8 Google-ord du bør kjenne til.

27. juni 2014 av Rasmus Palludan

The Googleplex The Googleplex er navnet på Googles hovedkvarter i Mountain View, California. Det er atypiske personalgoder i The Googleplex. Feks. mulighet til å klippe seg, vaske klær og spise gourmetmat.

Googler Google-medarbeidere kalles "Googlers". Som medarbeider hos Google, eller "Googler", må man bruke 20 prosent av arbeidstiden på prosjekter som ikke har noe med arbeidet å gjøre.

"Moonshot" "Moonshot" er en betegnelse som benyttes i Googles hemmelige laboratorium, Google, om firmaets mest ambisiøse prosjekter. Ofte lyder prosjektene som ren science-fiction, men Google har reelle ambisjoner om å virkeliggjøre sine moonshots. Tre krav stilles til moonshots: De skal løse et enormt problem, bruke radikale løsninger og benytte ny teknologi.

Googlebot Googleboter er programvare som automatisk samler informasjon om nye hjemmesider på internett og tilføyer sidene til Googles evig voksende søkeindeks.

"Tannbørstetesten" Google bruker en såkalt "tannbørstetest" før de kjøper opp firmaer. En tannbørste kan kjennetegnes ved at den løser et problem, og at mennesker bruker den 1–2 ganger om dagen. De samme kravene stilles til oppfinnelsene som utvikles av firmaer Google kjøper.

Algoritme Ordet "algoritme" blir i Google-regi oftest brukt til å beskrive et program som søkemaskiner bruker til å rangere søkeresultatene best mulig.

Google AdWords Google Adwords er annonser som blir vist på Googles og andres hjemmesider under overskriftene "sponsoriserte lenker" eller "annonser fra Google". Har et firma kjøpt en annonse hos Google, vil den "poppe opp" når noen søker på et ord eller en setning som knytter seg til annonsen.

F.eks. kan en annonse med tilbud på rullebrett dukke opp hvis man søker på den verdenskjente rullebrettkjøreren Tony Hawks. AdWords er Googles største inntektskilde.

Pagerank Pagerank er en av Googles mest kjente algoritmer og er oppkalt etter Google-grunnleggeren Larry Page. Algoritmen blir brukt i Googles søkemaskiner og bestemmer en hjemmesides viktighet etter hvor mange andre hjemmesider som lenker til den.

Hvis mange hjemmesider lenker til en gitt side, vil den ha høyere sannsynlighet for å opptre høyt oppe på listen over søkeresultater. Bare på grunn av Pagerank.

Google-ordbog

8 Google-ord du bør kende:

  • The Googleplex

  • Googler

  • Moonshot

  • Google-bot

  • "Tandbørste-testen"

  • Algoritme

  • Google AdWords

  • Pagerank

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: